Difondre l'art mitjançant videojocs

www.andorradifusio.ad

Al Saló del videojoc del 2018 va començar un projecte únic o pioner que ara s'ha presentat al Museu Carmen Thyssen. Es tracta d'un videojoc per saber més sobre la col·lecció tot passant pantalles. 

Al MCTA són pioners en l'ús de la tecnologia amb pantalles tàctils per relacionar l'exposició amb la col·lecció. Ara neix un nou recurs, un videojoc enfocat als més joves, Magenta

És un nena que ha d'ajudar a "un menairó que ha estat abduït pel món de l'art perquè l'ajudi a arreglar diferents obres", explica el desenvolupador del joc Chlororplast Games, Pau Elias.

S'hi pot jugar a partir de 5 o 6 anys ja que cal llegir per arribar a la recompensa per passar pantalles i ser hàbil en els reptes que es proposen. 

Al joc apareixen prop d'una vintena d'obres de la col·lecció Carmen ThyssenCentauride d'Utrillo i Viadera, Nens a la platja de Samuel Carr,  La cabana de Monet, La Pesca d'Antonio Felipe i el Matamua de Gauguin

Guillermo Cervera, el conservador General de la col·lecció Carmen Thyssen expressa la voluntat de "treballar la fusió entre els nens que passen i també la difusió de l'art".

El joc ha estat testat a les escoles d'Andorra. Ja està disponible en versió Android i IOS i a partir d'ara serà un nou entreteniment per aprendre jugant al museu.

Informa: Rosa Alberch

Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

Naturland redueix a una quarta part la inversió per a l'estiu Creix un perfil a Càritas: famílies arrelades asfixiades pels lloguers