El dinar de Nadal, un repte per al sector de la restauració

www.andorradifusio.ad
Si una cosa caracteritza aquestes dates són els àpats. Molts dels qui ahir van celebrar el sopar de Nadal en família a casa avui han decidit dinar a fora. Tot un repte per als restaurants, que preparen amb cura els menús per a aquestes dates des de fa setmanes. Un servei que per als professionals de la restauració té sacrifici i agraïment a parts iguals.
Fa un mes i mig que aquest restaurant d´Escaldes-Engordany es prepara per a les festes de Nadal i especialment per al dinar d´avui. Si bé moltes famílies ho celebren a casa, d´altres ja van tenir moguda a la cuina ahir a la nit i avui han decidit menjar fora. L´oferta de l´establiment s´adaptada al perfil i a la butxaca del client.Els ingredients del menú i de la carta es decideixen a parts iguals entre la propietat i el xef.Enguany el menú de Nadal del restaurant té canelons, vedella i peix. De fet, els productes de mar, i especialment el marisc, no poden faltar. El pernil també és un clàssic d´aquestes dates. Per acabar d´arrodonir l´àpat, unes bones postres. La crisi ha obligat a adaptar els preus a la situació econòmica, sense haver de rebaixar la qualitat del servei i oferir plats originals.L´ampliació de personal es fa amb quinze dies d´antelació i es pot arribar fins a quaranta treballadors. S´espera que l´establiment estigui ple, sobretot arran de les reserves de la gent del país. Treballar un dia com avui té una part sacrificada, però també una d´agraïda. I és que ja sigui a casa o a la feina, la d´avui és una data per celebrar en família.Informa: Andrés González-Nandín Imatges: Josep M. Garcia

Comparteix:

La missa del Gall omple l'església de Sant Esteve Les pistes, sense gent el dia de Nadal a l'espera de les nevades el cap de setmana