Si una cosa caracteritza aquestes dates són els àpats. Molts dels qui ahir van celebrar el sopar de Nadal en família a casa avui han decidit dinar a fora. Tot un repte per als restaurants, que preparen amb cura els menús per a aquestes dates des de fa setmanes. Un servei que per als professionals de la restauració té sacrifici i agraïment a parts iguals.
Fa un mes i mig que aquest restaurant d´Escaldes-Engordany es prepara per a les festes de Nadal i especialment per al dinar d´avui. Si bé moltes famílies ho celebren a casa, d´altres ja van tenir moguda a la cuina ahir a la nit i avui han decidit menjar fora. L´oferta de l´establiment s´adaptada al perfil i a la butxaca del client.Els ingredients del menú i de la carta es decideixen a parts iguals entre la propietat i el xef.Enguany el menú de Nadal del restaurant té canelons, vedella i peix. De fet, els productes de mar, i especialment el marisc, no poden faltar. El pernil també és un clàssic d´aquestes dates. Per acabar d´arrodonir l´àpat, unes bones postres. La crisi ha obligat a adaptar els preus a la situació econòmica, sense haver de rebaixar la qualitat del servei i oferir plats originals.L´ampliació de personal es fa amb quinze dies d´antelació i es pot arribar fins a quaranta treballadors. S´espera que l´establiment estigui ple, sobretot arran de les reserves de la gent del país. Treballar un dia com avui té una part sacrificada, però també una d´agraïda. I és que ja sigui a casa o a la feina, la d´avui és una data per celebrar en família.Informa: Andrés González-Nandín Imatges: Josep M. Garcia