El director del SAAS no és partidari d'instal·lar la radioteràpia convencional

www.andorradifusio.ad

El director del SAAS no és partidari d'instal·lar un servei de radioteràpia convencional perquè pel volum de malalts la inversió no es pot amortitzar. Aposta per seguir les darreres novetats i estudiar si són aplicables, a banda de derivar els pacients a centres de referència veïns. 

Josep Maria Piqué s'alinea amb els raonaments del ministre de Salut i no es mostra partidari de construir una unitat de radioteràpia convencional. Assegura que representa una inversió molt important i que no seria rendible.

En canvi, aposta per estar ben assessorat i seguir els darrers avenços en radioteràpia, una especialitat en constant evolució, per mirar "si en algun moment apareix algun tipus de tractament que tingui sentit aquí i llavors poder-lo incorporar".

Piqué posa com a exemple alguna novetat que no és assumible, com la radioteràpia de protons, però sí creu que es pot estudiar portar altres equipaments. Un dels que apunta com a possible alternativa i que "potser pot tenir interès" és "la radioteràpia dins el quiròfan", és a dir, "el malalt surt operat i amb el 80% de la dosi de radioteràpia que ha de rebre". "Però això no té res a veure amb la radioteràpia convencional", indica.

El discurs del director general no passa per instal·lar una màquina de radioteràpia convencional i assegura que aquest va ser el posicionament del SAAS des del primer moment, atenent a raonaments tècnics.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

El nombre de residents espanyols supera els 27.000 Un home mor al coll d'Ordino mentre feia esport