Un economista espanyol recomana a Andorra implementar un sector industrial i ser un refugi per a nòmades digitals

www.andorradifusio.ad

Andorra hauria d'implementar un sector industrial més potent i convertir-se en un país que atregui més els nòmades digitals, els especialistes en noves tecnologies que operen globalment. Són algunes de les recomanacions de l'economista espanyol Javier Díaz-Giménez, que ha fet una xerrada organitzada per l'Empresa Familiar on es comparava econòmicament Andorra i altres microestats.

Hi ha moltes lliçons en l'àmbit econòmic que Andorra pot aprendre dels altres microestats europeus. L'especialista Javier Díaz-Giménez ha comparat les principals dades macroeconòmiques d'Andorra i aquests països entre el 1970 i el 2019. Ha conclòs que Luxemburg ha millorat molt més la productivitat que el Principat i això, potser, s'hauria d'imitar.

L'economista, Javier Díaz-Giménez, esmenta que haurien d'adaptar models com Liechtenstein i San Marino. "Potser a Andorra li falti un sector industrial o una gran empresa industrial que reforci la composició del seu PIB." A més, considera que l'aeroport d'Andorra-la Seu podria esdevenir un element més important. "Em sembla que l'aeroport, potser encara no és nota, però en la mesura que es vagi desenvolupant les freqüències dels vols, serà un gran actiu."

Un altre exemple és un petit territori com l'illa de Man que ha aconseguit passar de ser una zona rural a una altra que atreu empreses d'alta tecnologia. Díaz-Gíménez explica que "aquí hi ha una opció que Andorra podria plantejar-se: convertir-se en un hub atractor de nòmades digitals d'empreses relacionades amb tot el món digital, amb els negocis virtuals".

Díaz-Gíménez apunta que Andorra ho ha fet bé en l'àmbit econòmic.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix:

L'IPC de gener se situa en el 7,4% 409 persones al servei d'Ocupació al gener, un 10% més respecte al desembre