Els economistes aplaudeixen els avantatges de l'acord d'associació

www.andorradifusio.ad

El Col·legi d'Economistes reitera els beneficis que suposaria l'acord d'associació, però és conscient dels riscos que pot suposar per a alguns sectors. 

Recta final per ratificar l'acord d'associació amb la Unió Europea i els economistes tenen clar que el principal punt fort és que permetrà a les empreses accedir a un gran mercat amb avantatges socials.

"Aquesta seguretat jurídica pot atreure una sèrie d'empreses i això generarà uns ingressos addicionals. Però, sobretot, donarà alternatives a la població. Actualment, determinades professions han d'emigrar perquè no tenim sectors".
Eduard Jordi, degà Col·legi Economistes

Però també deixarà enrere algunes empreses. "En qualsevol canvi hi ha gent que hi perd, malauradament". Per això, els economistes matisen opinions com la de l'informe del Fons Monetari Internacional que deia que l'acord seria beneficiós.

"És veritat que l'FMI hi veu una oportunitat perquè un mercat de 300 milions sempre és molt més ampli que el que tenim nosaltres però hem de veure com les empreses andorranes poden acabar implementant-se dins aquest mercat".
Antoni Bisbal, economista

El Govern ha assegurat que el text consensuat amb Brussel·les respecta les principals línies vermelles.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

La tasca dels logopedes Reserva plaça per a Sant Jordi