Unes 300 persones han passat pel cicle de cinema espanyol que dimecres ha tancat la setena edició amb "Mare Nostrum", un documental que explica un viatge personal i l'acostament de cultures a través del diàleg universal de la música d'un concert de Jordi Savall. Aprofitant la presentació hem parlat amb la directora del film.
"Mare Nostrum" és el nom del repertori de música antiga que Jordi Savall recull de la cultura hebrea, cristiana i musulmana al llarg del Mediterrani. Però "Mare Nostrum" també és l´experiència personal i i col·lectiva dels alumnes de l'Scuola Vivante, membre de la xarxa de centres Unesco que compatiran l'experiència de cantar amb ell i travessar el Mediterrani per conèixer els companys del centre homòleg a l'Atlas marroquí.
Van ser els mateixos alumnes que van gravar gran part de les imatges que surten al documental. Michelle Brun, la directora, explica com una condició sine qua non va desencadenar el fil argumental de la història, ja que havien de muntar i postproduir el documental a la mateixa escola.
"Mare Nostrum" ha tancat la setena edició del Cicle de cinema espanyol amb un balanç positiu. Més de 300 persones han descobert propostes de manera gratuïta amb la presència de directors com Juanma Bajo Ulloa, que va estrenar el cicle, o Michelle Brun, amb la qual s´ha posat punt final a aquesta edició.
Informa: Rosa Alberch
Comparteix: