El mercat nacional ha doblat el consum de carn de poltre el darrer any. Un increment de la demanda que es valora positivament per part del sector i que avala la inclusió d´aquesta carn en el segell de carn de qualitat controlada. El repte és ara millorar la sortida de les parts menys nobles de l´animal.
Fa un any que la carn de poltre es comercialitza a través del segell de carn de qualitat controlada, un aniversari que es salda amb un bon balanç ja que en aquest temps s´ha doblat el consum d´aquest producte.
Ara el repte és aconseguir la millora en la sortida de les parts menys nobles de l´animal, una sortida més dificultosa que en d´altres tipus de carn per la manca de tradició en el consum. Riba atribueix a diversos factors l´increment de la demanda nacional. Per una banda la garantia de qualitat que aporta el segell i d'altra l'ampliació en la distribució.
Riba assenyala que el programa de carn de pollí avança amb més velocitat que els anteriors ja que l´experiència aporta molts beneficis. Assegura que l´objectiu és el manteniment de la cabana de cavalls a les muntanyes d´una manera digna, sense que els ramaders tinguin pèrdues.
Informa: Anna Alamán Imatges: Marc Oferil