El degà del Col·legi d'Advocats defensa una presó preventiva curta

www.andorradifusio.ad

Després de més de nou mesos, l'exconseller delegat de Banca Privada d'Andorra continua en presó preventiva. La batlle que porta el cas ha denegat en reiterades ocasions la llibertat provisional a Joan Pau Miquel, la qual cosa ha provocat el malestar dels seus advocats i família. El degà del Col·legi d'Advocats reconeix la necessitat de la presó preventiva, tot i que defensa que no hauria d'allargar-se gaire en el temps.

Francesc Badia, degà del Col·legi d'Advocats, ha expressat la seva opinió personal respecte de la presó preventiva. Una mesura cautelar que és necessària en l'ordenament jurídic, però que, en tot cas, no hauria d'allargar-se gaire en el temps pel bé del sistema judicial. Badia considera que "és una mesura molt delicada perquè es priva de la llibertat a un ciutadà i ha de ser el més curta possible, però ha d'existir". Opina que "com més allarguem aquestes mesures cautelars, significa el fracàs del funcionament de l'administració de Justícia".

Recorda Badia que aquesta mesura suposa la privació provisional dels drets jurídics fonamentals, a la pròpia defensa i a un judici just, pel ciutadà que la rep. En el cas de Joan Pau Miquel, exconseller delegat de BPA, ja són 9 els mesos que porta en presó preventiva. Una situació que denuncien tant els seus advocats com la família. La batlle que instrueix el cas li ha denegat la llibertat provisional en diverses ocasions al·legant risc de destrucció de proves, de fuga i el fet que l´exconseller delegat pogués condicionar eventuals declaracions d´altres implicats en l''afer BPA'.

Informa: Jordi Cama

Comparteix:

S'aprova l'eixamplament de la CG-2 al pont de Mereig per 2 milions d'euros Els turistes augmenten un 10% i els visitants d'un dia minven un 5,5% el 2015