31 persones que treballen a l'administració o en societats públiques van ser contractades mitjançant empreses de treball temporal. La majoria correspon a llocs de treball d'Andorra Telecom i FEDA. El Govern justifica aquest tipus de contractació per dues raons. D'una banda les restriccions legals per contractar. De l'altra, el fet que són places destinades a cobrir tasques temporals com ara excedències o baixes de llarga durada.
A data d'1 d'abril hi havia deu persones treballant a Andorra Telecom contractades mitjançant empreses de treball temporal. Així n'informa el Govern en una resposta parlamentària al PS. L'executiu justifica aquesta modalitat de contractació per cobrir places pendents de consolidar o perquè s'exerceixen tasques provisionals. Tot i així, el darrer any la tecnològica ha internalitzat 60 treballadors que havien estat contractats mitjançant una ETT perquè legalment no es podien fer noves contractacions.
Pel que fa a FEDA, a principi de mes hi havia vuit persones contractades per aquesta via. En aquest cas, s'utilitza l'ETT per cobrir baixes de llarga durada, mitges jornades o caps de setmana i per cobrir jubilacions i baixes que per restriccions legals no es podien cobrir amb personal fix.
Des de novembre, també hi ha vuit persones contractades amb una ETT al departament d'Estadística. El motiu que argumenta el Goven és que hi ha activitats estadístiques que no es fan cada any ni es repeteixen en els mateixos períodes. A més, la majoria de les activitats no estan consolidades, sinó que estan en fase experimental. En aquest sentit, s'afirma que la recollida de dades comporta una elevada rotació laboral.
Finalment, cal afegir-hi cinc persones a Andorra Turisme, que fa que en conjunt hi hagi 31 persones treballant en places públiques contractades mitjançant empreses de treball temporal.
Informa: Andrés González-Nandín
Comparteix: