Els joves d´avui dia creuen que la societat en què vivim ha arribat a uns límits que poden ser perillosos el dia de demà. De fet, aquesta reflexió és la que també han trobat en el llibre guanyador del premi Carlemany per al foment de la lectura, "Vorejant els límits", de Jordi Ortiz. El premi, escollit per escolars del país, ha respost a les expectatives.
Xavier Herver és un dels membres del jurat del Col·legi Sant Ermengol i posa en relleu la crítica que fa l'autor d'una societat "que avui dia no és massa correcta en alguns aspectes". En la mateixa línia es pronuncia Maria Braque, jurat del Lycée Comte de Foix. Assegura que "Vorejant els límits", de Jordi Ortiz, els ha marcat i ha provocat la reflexió "sobre com hem d'actuar". Opinions que valora l'autor, per qui el jurat ha vist "que les històries tenen diverses maneres de veure´s o acabar-se segons la personalitat de cadascú i això m'agrada perquè és la intencionalitat que hi he posat".
Els joves han trobat en l´obra "Vorejant els límits", de Jordi Ortiz, un reflex d'una societat que es mou a un ritme trepidant i on el control i la globalització estan a l´ordre del dia. L´exemple més clar, internet i les xarxes socials. Braque explica que en moltes ocacions s''opta per no parlar amb algú que tens a prop per vergonya, però en canvi se la busca a Facebook a la nit per contactar-la.
Una altra qüestió molt d´actualitat és la relacionada amb els nostres diners. La membre del jurat de l'Escola Andorrana Marina Nieves destaca "un relat en particular sobre un banc que no et deixa treure els diners i això tampoc està molt lluny del què ens està passant ara".
O el preu que es posa a la vida. Herver explica que l'autor proposa d'una forma indirecta la necessitat de canviar, per exemple, com algunes persones encara veuen correcte comprar un nen.
Aquest dimarts, després de rebre el premi, l´autor ha pogut parlar amb el jurat jove. Nou alumnes dels tres sistemes educatius han parlat amb l´autor sobre el llibre i les reflexions que inclou. El Carlemany arriba a la cinquena edició amb un format que afegeix valor al món editorial.
El Govern, la Fundació Enciclopèdia Catalana i Edicions 62 miren el futur per una literatura que respongui a les seves inquietuds i en la seva llengua, en català.
Informa: Rosa Alberch Imatge:Josep M. Garcia
Comparteix: