La parroquia encampadana és l´única que celebra dues escudelles populars durant l´any. La d´avui, al Pas de la Casa, ha reunit un bon nombre de comensals, amb una àmplia representació de turistes que també s´han afegit a la festa.
Fa uns 15 anys que el Pas va decidir organitzar una escudella pròpia. I és que quan Sant Antoni coincidia en dies d´adversitats meteorològiques es feia difícil baixar fins a Encamp per tal de gaudir de la festivitat. Tot gràcies a la feina de 30 voluntaris escudellaires que des de les 5 del matí han treballat per tenir a punt el plat. Per elaborar una bona escudella no hi ha gaires secrets.
La festa coincideix en temporada alta i els turistes encuriosits primer s'apropen per esbrinar en què consisteix la festa i al final s´afegeixen a la celebració.
El temps ha acompanyat i ha permès gaudir d´una bona temperatura i de sol. Aquest any s´han superat les xifres d´edicions anteriors i al final s´han servit 600 racions d´escudella feta tal com estableix la recepta tradicional.
Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Eduardo Martínez
Comparteix: