El psiquiatre Antoni Bulbena exposa el desconeixament davant les malalties mentals

www.andorradifusio.ad

El 32% de les malalties mentals que es detecten entre adults arreu del món corresponen, per aquest ordre, a angoixa, fòbies, depressió i trastorns de personalitat. Demà se celebra el Dia mundial de la salut mental i com a preàmbul durant tota la setmana el SASS ha organitzat un cicle d´actes que han s'han tancat avui amb la conferència del catedràtic en psiquiatria Antoni Bulbena.

L´objectiu és derribar murs i evitar els clixés que tot allò relacionat amb les malalties mentals encara produeix en la societat. La mateixa premsa és un reflex d´aquesta realitat, segons un estudi que el doctor Bulbena han fet públic: el 31% dels comentaris sobre malalties mentals que utilitzen els mitjans en parla en termes agressius o innexactes. El desconeixement és tan gran que entre els joves la majoria de trastors mentals són considerats com una actitud dèbil davant la vida i no com malalties.

"Encara utilitzem la paraula boig per desqualificar algú. Encara és un tema que no té la respectabilitat que hauria de tenir. També hem de dir que ara està canviant aquesta tendència gràcies a la gent que ha patit aquests problemes i també gràcies a unes xarxes que comencen a funcionar. " Sobre tot això ha parlat avui el doctor Antoni Bulbena, en una conferència titulada "Salut mental invisible". Els professionals lluiten per modificar la percepció social d´un tipus de malaltia que segons l´Organitzció Mundial de la Salut afecta 4 de cada 10 habitants adults dels països avançats.

Informa: Joan A. Sarmiento Imatge: Joel Romero

Comparteix:

Els Pets inauguren el Festival Narciso Yepes Ordino Detingut un jove de 21 anys a la Seu per circular amb 3.000 paquets de tabac