El SAAS veu complicat que pacients catalans puguin beneficiar-se d'un servei de radioteràpia a l'hospital

www.andorradifusio.ad

El director general del SAAS veu complicat que pacients catalans puguin fer ús d´un hipotètic servei de radioteràpia a l´hospital. Segons ha argumentat Josep Maria Piqué al programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, la infraestructura de radioteràpia a Catalunya està sobredimensionada i a més l´opinió pública és reticent a la privatització de serveis. D´altra banda, Piqué ha negat desavinences amb el ministre de Salut per la gestió de la reforma sanitària.

Una de les qüestions que el SAAS posa damunt la taula per oferir el servei de radioteràpia a l´hospital és la viabilitat de la inversió. Diverses veus han proposat que, si l´Institut Baselga acaba desembarcant al país, pacients dels territoris veïns puguin tractar-se el càncer a Andorra. Tot i que el SAAS estaria encantat que fos així, el seu director general ha explicat a Ràdio Nacional que ho veu complicat per dos motius. En primer lloc, ha dit, perquè "la capacitat de màquiines de radioteràpia a Catalunya està sobredimensionada i en aquest context no veig fàcil aconseguir que els malalts vinguin cap aquí", En segon lloc, perquè actualment a Catalunya "tot el que soni a col·laboració público-privada o privatització del sistema sanitari no té un gran aval". Per tant, "no veig un entorn molt favorable a aquesta hipòtesi", ha conclós.

Piqué també ha negat tenir desavinences amb el ministre de Salut per la gestió de la reforma sanitària: Ha declarat que "el desacord no existeix" i ha recordat que "el ministre em va venir a bucar per venir aquí". "Estem d'acord amb els trets fonamentals de la reforma", ha assegurat afegint que "és evident que és molt complexa i té molts matisos, i que en el començament del plantejament es poden tenir opinions que no siguin estrictament les mateixes. Per això es treballa i consensua, perquè tots anem amb el mateix objectiu".

El director general del SAAS també creu que no té desavinences amb Carles Álvarez sobre el futur del servei oncològic. Tot recordant que les converses amb Baselga es van iniciar el 2009, considera que la voluntat de dur aquesta institució al país tenia més sentit aleshores, sense tenir damunt la taula l'organització que planteja la reforma sanitària. Una reforma que hauria de tenir resultats palpables al cap de quatre anys.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Jaume Sastre

Entrevista completa al director general del SAAS, Josep Maria Piqué, a l'Ara i Aquí

 

Comparteix:

Un motorista andorrà de 21 anys mor en un xoc frontal contra un conductor drogat a Castelló Els Cierco recorren al Tribunal Superior pels escorcolls als seus domicilis i a l'empresa familiar