El CDI entre Andorra i Espanya esvaiex dubtes i pot fer d'Andorra un focus d'inversió. Així ho ha assegurat el secretari d'estat espanyol de Comerç, Jaime García Legaz, en el marc de la segona jornada sobre inversió i negocis a Andorra feta avui a Madrid. Legaz també ha afirmat que per als empresaris espanyols el 'cas BPA' és un episodi superat. Per la seva banda, els ministres desplaçats a l'acte han explicat el procés d'obertura i diversificació de l'economia.
El secretari destat espanyol de Comerç, Jaime García Legaz, ha destacat la importància que ha tingut per a l'empresariat espanyol la signatura del CDI entre Espanya i Andorra. Un text, ha dit, amb el qual els empresaris esvaeixen dubtes i Andorra pot esdevenir un focus d'atraccio per a la inversió: "A partir de la seva entrada en vigor i al llarg de l’any 2016 veurem un procés renovat d’inversió bilateral que de ben segur es podrà visualitzar en moltes més empreses espanyoles presents a Andorra."
Segons García Legaz, la crisi de BPA no hauria de ser un fre a la inversió espanyola: "Crec que és un episodi superat. Aquests tipus de situacions poden ocórrer en qualsevol país en qualsevol moment. L’important és que hi ha hagut una reacció molt positiva per part dels govern andorrà i de l’espanyol, s’han pres les decisions correctes i crec que els empresaris a hores d’ara ja pensen en el futur." ha declarat el secretari d'estat espanyol de Comerç.
Per la seva banda, els representants del Govern, al llarg de tot el dia, han convidat l'empresariat espanyol a visitar Andorra amb mirada emprenedora per veure'n les oportunitats. En aquest sentit, Jordi Cinca, Francesc Camp i Jordi Alcobé han insistit en les reformes per obrir i diversificar l'economia, amb un nou marc fiscal competitiu i homologable: "Avui hem vingut a explicar fets i realitats. Després d’aquest any i mig de reformes, estem satisfets d’aquesta col•laboració hispano-andorrana. Hi ha empreses que s’han apropat avui per demostrar la seva voluntat de col•laborar amb Andorra i a explicar projectes empresarials reals. Hem d’entendre per tan que l’inversió estrangera a Andorra ve de la mà també dels andorrans. És doncs un èxit mutu, d’Espanya i d’Andorra."
Clausurat l’acte, els ministres desplaçats a Madrid i els ambaixadors s’han reunit amb el secretari d’Estat. Amb ell han discutit sobre temes bilaterals amb matèria econòmica i més concretament sobre la possibilitat de repetir un acte com aquest a Andorra.
Els darrers actes de la jornada han estat les taules de debat sobre R+D i educació; salut i turisme i noves tecnologies.
Comparteix: