Aquests comicis inclouen mesures per garantir l'autonomia de l'exercici del vot de les persones amb diversitat funcional. Es vetlla perquè hi hagi la màxima accessibilitat en tot el procés: des de la informació electoral fins al moment de la votació. Es pot sol·licitar a Tràmits tota la informació adaptada a cada usuari fins al 13 de febrer.
La informació electoral s'ha de facilitar en versions accessibles en funció de les necessitats de l'usuari: en format Braille, lletra ampliada, lectura fàcil amb pictogrames o en versió àudio, mitjançant un codi QR. També ha de complir aquest requisit la propaganda. Les candidatures han d'elaborar versions subtitulades per a l'emissió a RTVA, que també vetllarà per oferir els espais electorals amb la màxima accessibilitat.
En el moment de la votació, els col·legis electorals i les cabines aïlladores han de disposar de les condicions d'accessibilitat, a més de la senyalització necessària. Quant a les paperetes i els sobres, han de tenir un codi QR per accedir al contingut en àudio. En cas de no disposar de cap aparell electrònic, es pot sol·licitar prèviament.
Les persones electores sordcegues tenen el dret a demanar l'assistència d'una persona de la seva confiança en l'exercici del vot. La nova llei electoral també permet delegar el vot de les persones amb diversitat funcional. Els que pateixin greus problemes de mobilitat poden demanar fins al 17 de març el servei de transport adaptat assistit.
Informa: Redacció
Comparteix: