El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat 19 esmenes al projecte de llei d'economia digital encaminades a buscar l'interès general. Defensen tot allò que impulsi la innovació i l'emprenedoria, però amb unes garanties d'habitatge digne. Per això, no estan d'acord amb el coliving ni els casos de nòmades digitals.
Un dels aspectes que regula el projecte de llei d'economia digital és el coliving, un model compartit de casa amb persones afins. Els socialdemòcrates proposen suprimir aquesta modalitat perquè la consideren precària. Defensen solucions estructurals per a tota la població i recorden que no es coneixen les conclusions de l'estudi que es va encarregar al Govern sobre aquest tipus d'habitatge.
El conseller general del grup parlamentari Socialdemòcrata, Carles Sánchez, considera que es irreflexiu. "Es tracta d'una fugida endavant inserida en una llei que entenem que no ha de regular aquest apartat d'habitatge amb tanta intensitat com pretenen les esmenes dels grups del Govern. Es tracta d'una fugida cap a l'habitatge precari, que empitjora les expectatives tant dels joves, si és que s'ha pensat en aquest tipus d'habitatge per a ells, com per a tota la població."
Tampoc estan d'acord amb les autoritzacions per a nòmades digitals. Així ho explica la presidenta suplent del grup parlamentari Socialdemòcrata, Judith Salazar. "Entenem que es pugui fer una excepció replicant el que ja tenim per a estudis o per a recerca en els casos d'emprenedoria i innovació. Això ho compartim. Però no en els casos de nòmades digitals que entenem que haurien de seguir el circuit normal d'autoritzacions d'immigració que tenen la resta de professions."
Pel que fa al teletreball, el PS vol que s'harmonitzi amb el marc europeu i que aquells que treballin des de casa puguin tenir les mateixes garanties pel que fa a drets col·lectius i de formació que aquells que treballin presencialment. També estan en contra d'establir el teletreball per reglament intern de l'empresa.
Informa: Laura Massegú
Imatges: Nil Forcada - Arxiu RTVA
Comparteix: