Els arquitectes s'interessen per les estructures de fusta en vista la llei de la transició energètica

www.andorradifusio.ad
Amb la mirada posada en la llei de la transició energètica que preveu que el 2020 tots els edificis siguin autosuficients energèticament, el Col·legi d'Arquitectes ha volgut dedicar la conferència d'aquest mes a l'arquitectura sostenible amb un expert en la matèria.
L'arquitecte Josep Bunyesc, que ha fet nombrosos projectes al Pirineu amb estructures de fusta, defensa aquest material perquè es fàcil de treballar, econòmic i reutilitzable. Creu que Andorra, amb molts dies de sol a l'any, és un lloc idoni per edificar-hi construccions que no només s'autoabasteixin, sinó que generin un balanç energètic positiu. Una de les claus per aconseguir-ho són uns bons aïllaments.

"Les claus perquè un edifici sigui autoeficient són que necessiti poca energia, que estigui ben aïllat i que sigui capaç de captar l'energia del sol", explica l'arquitecte Josep Bunyesc, qui afegeix que la poca energia que necessiti més es pot aconseguir fotovoltaicament.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

Marc Pantebre es mostra precupat per la vaga i les desigualtats entre els sectors privat i públic La productivitat i l'estrès, principals preocupacions dels empresaris