L'associació de celíacs d'Andorra vol crear un certificat per garantir la correcta manipulació d'aliments en aquells restaurants que serveixin menjar per a persones amb aquest trastorn. L'entitat està elaborant una proposta que traslladarà al ministeri.
En els darrers anys s'ha avançat en la conscienciació sobre la celiaquia, tot i que encara queda molt camí per fer. Molts restaurants del país ja ofereixen menjar per a celíacs, tot i que des de l'associació volen més seguretat en la manipulació dels aliments i en els processos per cuinar-los. Per això demanen que en aquells establiments on els celíacs puguin acudir, disposin d'un certificat avalat per Govern, amb personal format.
L'associació celebra aquests dies les primeres jornades "Andorra sense gluten". Aquest dissabte han tingut una visita especial, el cuiner Mateo Sierra, finalista de la segona edició de Masterchef i celíac. Per tant, pot parlar a través de la seva experiència.
Les jornades volen donar visibilitat a aquest col·lectiu i ampliar coneixements sobre celiaquia de la mà d´experts de la cuina sense gluten.
Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Anna Ginestà
Comparteix: