Fins diumenge, el Centre Cultural la Llacuna acull les primeres jornades Andorra sense gluten, que organitza l´Associació de Celíacs. Aquest divendres a la tarda s´ha impartit un taller sobre com elaborar menjar sense gluten i una xerrada sobre la qüestió.
L´objectiu de les jornades Andorra sense gluten és donar visibilitat a aquest col·lectiu mentre s´amplien coneixements sobre celiaquia i s´aprèn de la mà d'experts de la cuina sense gluten. Es tracta d´un trastorn de caràcter permanent que algunes persones pateixen quan ingereixen gluten. La presidenta de l'associació, Mercè Requena, explica que "representa una lesió que farà que l'instestí prim trigui mesos en restablir-se per absorvir els aliments".
La celiaquia provoca altres problemes als afectats, com la despesa en alimentacio. Segons Requena "representa 1.000 euros més cada any".
Els assistents podran participar en diversos tallers i xerrades sobre el menjar sense gluten fins diumenge.
Informa: Pere Moliné
Imatges: Xavi Fajardo