Els cinc estrelles Michelin Roca, Jubany i Matsuhisa cuinen junts per 160 privilegiats

www.andorradifusio.ad

Un dels millors cuiners del món, Joan Roca, amb tres estrelles Michelin, ha estat a Andorra aquest dimarts per participar en una festa gastronòmica amb Nandu Jubany i Hideki Matsuhisa. El motiu era celebrar 10 anys d'un dels hotels amb més carisma del país. Un moment per descubrir alguns secrets de la seva cuina.

Aquest dimarts el menjador de l'Sport Hotel Hermitage es preparava per rebre 160 comensals per gaudir de la cuina de cinc estrelles Michelin.

Nandu Jubany, que regenta el restaurant Origen, i Hideki Matsuhisa, del Koy Shunka, van compartir cuina amb el seu convidat, Joan Roca, del Celller de Can Roca, que ha estat distingit en nombroses ocasions com a millor restaurant del món.

Els congressos, els viatges i també les cuines es converteixen en noves idees i coneixements. Per Joan Roca "és una festa i un luxe, ens ho passem bé". Qualifica l'esdeveniment com "una jam session" de la cuina. El xef de Can Roca explica que "els darrers anys hem viatjat molt pel món i te n'adones que no saps res". Posa com a exemple alguns mercats de Llatinoamèrica, on reconeix haver fet "cures d'humiltat".

Molts dels plats que es van cuinar, com el torró de foie, l'estrella de mar amb pols de gamba o el brioix de tartuf, són una extensió de la cuina del Celler. Cuina de quilòmetre zero amb segell d'autor. I és que actualment "les cuines tenen nom de cuiner", diu afegint que "aquest és el camí".

Tres cuiners van ensenyar la seva cuina en un show cooking davant els assistents que més tard s'asseurien a taula. Una manera, diu Roca, de popularitzar el gust pels fogons.

Informa: Rosa Alberch
Imatge:J. Seabra/A. Romagosa

Comparteix:

El nou camp de proves permetrà fer més exàmens de conduir L'IPC avançat del novembre se situa en el -0,1%