Els contractistes d'obres demanen a les administracions que si pressuposten obra pública aquesta s'acabi fent. Denuncien que en molts casos destinen temps i diners a projectes que finalment no es duen a terme. També qüestionen que cada comú gestioni l´obra pública a la seva manera.
El gerent d´ACODA, Víctor Filloy, ha explicat a l´"Ara i Aquí" el neguit que té el sector pel que fa a projectes d´obra pública que es preveuen, però que no arriben a bon port.
Critica que sovint a l´inici d'any es pressuposten partides per a propostes que no estan suficientment treballades i que, en acabar l´any no s'han iniciat. Segons Filloy, "si a aquests 15 milions d'euros li restem les partides de projectes que no es tiraran endavant perquè s'han hagut de reduit per fer les transferències als comuns, més els projectes dins del pressuposts que no acaben de ser madurs i no tiraran endavant, la partida pot quedar molt tocada".
També creuen que cada comú " fa una mica el que vol en la contractació pública". "La realitat és tossuda i ja les hem sentit de totes maneres", ha insistit demanant més homogeneïtat.
Víctor Filloy també s´ha referit a les ajudes que es fan per rehabilitar edificis, el pla Renova. En aquest sentit ha fet autocrítica i ha reconegut que des del sector potser no es fa la pedagogia necessària per fomentar les reformes. "Com a professional del sector has d'aconsellar de fer-ho tot amb criteris d'eficiencia energètica i això no ho fa tothom", ha declarat.
Actualment al sector de la construcció hi treballen unes 3.000 persones. Tot i l´estancament de la xifra total els últims anys, Filloy ha precisat que fa falta més mà d´obra perquè aquesta ha disminuït.
Informa: Judit Pedrós
Imatge: Robert Querol
Entrevista completa al gerent d'ACODA, Víctor Filloy, a l'Ara i Aquí:
Comparteix: