Els coprínceps, preocupats perquè es qüestioni la institució

www.andorradifusio.ad

Els coprínceps estan preocupats per les veus que, darrerament, qüestionen la seva continuïtat com a cap d'estat. Així ho ha manifestat el director de gabinet de la representació del copríncep francès, Pascal Escande, al programa “Ara i aquí”, de Ràdio Nacional. També ha parlat sobre la celebració del primer casament homosexual d'Andorra, divendres a l'ambaixada francesa. Escande assenyala que la celebració ha tingut el vistiplau del govern andorrà.

Els representants personals dels coprínceps, Sylvie Hubac i Josep Maria Mauri, s'han reunit per compartir la preocupació per les opinions crítiques amb la institució arran de temes com l'avortament o el matrimoni homosexual. Així ho ha explicat el director de gabinet de la representació personal del copríncep francès, Pascal Escande, que recorda que les crítiques a un dels dos coprínceps posa en qüestió el rol d'una institució indissoluble. Escande ha dit a l'”Ara i aquí”, de Ràdio Nacional, que aquest tema "preocupa perquè si només per un fet s'ha de canviar tot un sistema que és antic, s'ha de pensar". El director de gabinet de la representació personal del copríncep francès afegeix que "hi ha un debat a la societat, que canvia, i també hi ha regles constitucionals que donen la possibilitat de canviar-ho tot, però això no depèn dels coprínceps, depèn de la voluntat del poble andorrà".

L'ambaixada francesa celebrava, divendres, el primer casament gai d'Andorra. Sobre un eventual conflicte amb el copríncep episcopal, Escande indica que l'ambaixada va consultar la conveniència de celebrar a Andorra aquest matrimoni entre persones del mateix sexe. Assegura que "per no portar problemes al país i a l'ordre públic, sempre es demana autorització". Pascal Escande confia que el copríncep François Hollande visitarà el Principat durant el 2014, i que l'assemblea francesa pugui ratificar el conveni de doble imposició en els propers mesos. Serà, però, un cop el Consell General aprovi la implantació de l'IRPF.

Informa: Xavi Palma

Comparteix:

La importació de carburants cau un 8,3% respecte l'any passat Satisfacció dels impulsors de la legalització del matrimoni homosexual