Els infants i adolescents, els més vulnerables davant de les malalties mentals

www.andorradifusio.ad
Avui se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental sota el lema "dignitat i salut mental". Segons les xifres de l'Organització Mundial de la Salut, el col·lectiu d'infants i adolescents és el que pateix més vulnerabilitat, sobretot a les zones menys afavorides. És per això que el Ministeri de Salut, juntament amb el SAAS, està elaborant un programa de detecció precoç a les escoles.
Una part del projecte és crear un hospital de dia per a infants i adolescents al Servei de Salut Mental, que serà una realitat abans de final d'any. Actualment ja es treballa en el disseny d'un pla de detecció precoç de possibles malalties mentals a les escoles. Perquè això sigui possible, el pla preveu la formació dels educadors i professors amb el suport d'especialistes en la matèria.

A Andorra les malalties mentals més habituals entre els nens i joves tenen relació amb els trastorns de personalitat. A més, comporta en moltes ocasions la incomprensió, o directament el rebuig, de l'entorn. El programa, que serà plenament operatiu aquest any, requereix d'una dotació pressupostària que quedarà prevista en el projecte de pressupost de l'any vinent. En aquest Dia Mundial de la Salut Mental, l'OMS recorda que una de cada quatre persones pateix una malaltia mental al llarg de la seva vida.

Informa: Joan A. Sarmiento Locució: Xavi Bonet

Comparteix:

Vivand 'London Go' preveu atreure 80.000 visitants Joan Pau Miquel, ingressat a l'hospital