La tradició de les coques de Sant Joan continua ben viva. De fet, fins i tot alguns pastissers creuen que s'estan venent més que en altres anys. Els clients segueixen preferint les habituals, la de llardons.
La coca de Sant Joan deriva del tortell amb ous que es menjava antigament i que segons alguns historiadors era un àpat típic dels cultes precristians al sol. Aquest menjar és molt habitual en aquestes dates a Catalunya, les illes Balears i Andorra. I la tradició sembla que es manté, tot i els efectes de la crisi. Per alguns és una manera de celebrar-ho en família.
El pastisser Manel Pons confia que es vendran més que l'any passat perquè el festiu ha caigut en dimecres i no en cap de setmana. No hi ha canvis en el consum i segons els pastissers es segueixen menjant les mateixes que fa uns anys. Sobretot les de llardons assegura la dependenta de pastisseria, Pilar López.
Antigament eren rodones amb un forat al mig, però ara s´han fet més amples. A banda de consumir-se en reunions familiars o d'amics i també en festes a la vora de fogueres.
Informa: Pere Moliné Imatge: Meri Bellosta
Comparteix: