Els productes artesanals, l'origen de molts emprenedors

www.andorradifusio.ad
L´emprenedoria ha estat sempre una de les formes més habituals d´establir-se en el mercat empresarial, tot i que a vegades, la creació de productes artesanals no només té una vocació de negoci.
L´Eva va començar a produir la Ratassia de la Carmeta fa un parell d'anys, quan va recuperar una fórmula familiar per convertir-la en un negoci cent per cent realitzat al país, amb una elaboració completament artesanal, ja que ella mateixa cull els productes.

El seu creixement ha estat exponencial i, actualment, ja pot dedicar-se íntegrament a la producció i comercialització del seu producte, malgrat això reconeix les dificultats d´ emprendre un negoci artesanal, com el seu.

D´altra banda, no tots els emprenedors tenen una vocació empresarial. Aquest és el cas de la Maria Teresa i el seu fill Carles, que ja fa més de 40 anys que elaboren confitures i mels per a tots els amants d´aquests productes.

Tot i els bons resultats, mai s´han plantejat convertir-ho en un negoci, ja que en tractar-se de productes artesanals que realitzen ells mateixos només desitgen continuar amb allò que més els agrada. Malgrat això, les seves confitures gaudeixen d´una gran reputació al país i es poden trobar en qualsevol de les fires que es realitzen al territori.

Aquests són dos models ben diferents d´emprenedoria, tots dos amb molt bons resultats però amb objectius diferents. Tot i això, els dos els podreu trobar a la propera Fira d´Andorra disposats a promocionar els productes del país.

Informa: Joel Romero Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

Més forfets venuts a la Fira que l'any passat La Fira d'Andorra la Vella frega els 70.000 visitants