Els quatre cellers de vi d'Andorra s'han assegut per primera vegada al voltant d'una taula per parlar de l'acció conjunta que estan portant a terme sota la marca Vins d'Andorra. Ha estat a "La Rotonda", on han parlat dels beneficis que els ha portat la seva presència a la fira de professionals Vinitaly. Ara, més enllà de la distribució i la promoció, el sector espera que se solucíoni l'exportació del producte.
Des de les costes de Nagol on trobem Casa Beal a Casa Auvinyà, a les costes de la Muxella on es planten les vinyes de Borda Sabaté o al Pui d´Olivella on hi ha Mas Berenguer, són quatre cellers d´on surten prop d´una desena de vins amb varietats de raïms molt diferenciades però amb un denominador comú més enllà de la marca, "vins que no són pesats i són fàcils de maridar", descriu Joan Albert Farré, de Borda Sabaté.
Entenent la necessitat d´unir esforços en la sortida del país, la distribució i promoció, els quatre cellers ja brinden pels beneficis que els ha reportat la participació a la fira professional Vinitaly que recull 4.000 expositors de 140 països i 130.000 visitants. Toni Colom, de Casa Beal, ha avançat que s'han obert relacions conjuntes entre els quatre cellers i clients interessats.
Els vins d´Andorra han començat un camí que només espera que es faciliti l´exportació, una qüestió que encara s´està tancant amb el Govern per garantir que els seus vins puguin arribar arreu del món.
Informa: Rosa Alberch
Imatge: Xavi Fajardo /Robert Querol
Comparteix: