Els supermercats intenten adaptar-se als celíacs

www.andorradifusio.ad

Ser celíac implica uns canvis dràstics en els hàbits alimentaris. Aquesta patologia, que actualment afecta l´1% de la població europea, provoca una intolerància permanent al gluten present en bona part dels cereals. Davant d'aquesta situació, tant els productors com les cadenes de distribució comencen a oferir una gamma de productes adaptats per cobrir la demanda que requereix aquest col·lectiu.

Actualment, una de cada cent persones pateix intolerància al gluten. Si es traslladen aquestes xifres a la població andorrana, unes 800 persones aproximadament conviuen amb una intolerància alimentària que avui dia segueix tenint un caràcter permanent. Les qüestiona mèdiques i els dubtes que genera el nou cistell de la compra que han d’afrontar els celíacs, són els principals interrogants que manifesta el col·lectiu.

Tot i la manca de botigues adreçades a celíacs, a poc a poc, els centres comercials comencen a oferir productes per a intolerants alimentaris en seccions especialitzades.

Malgrat els esforços que mantenen tant productors com distribuïdors, la diferencia de preu i de gust segueix sent el principal inconvenient dels productes sense gluten.

Tot i la feina feta, encara resta un llarg recorregut per aconseguir normalitzar plenament el dia a dia de totes aquelles persones que pateixen intolerància al gluten o a qualsevol altre aliment.

Informa: Borja Nolla

Comparteix:

El cap de Govern escenifica la proposta de pacte d'estat per l'acord amb la UE Reducció del pressupost en l'àmbit de Salut i Afers Socials, tot i que es compensa amb les cotitzacions