Les empreses que compleixin criteris qualitatius, com tenir plans d´igualtat o formar part de la xarxa d´empreses inclusives, tindran més punts per ser contractades per l´administració. Aquest és un dels punts destacables de la llei d´igualtat aprovada aquest dimecres pel Govern. Un text que també inclou l´obligatorietat de crear plans de conciliació de la vida laboral i familiar.
L'administració a l´hora de fer contractacions haurà de tenir en compte criteris qualitatius de les empreses. Plans d´igualtat, formar part de la xarxa d'empreses inclusives o participar en els plans d'ocupació són alguns dels aspectes que es podran tenir en compte, com estableix la llei d´igualtat aprovada aquest dimecres pel consell de ministres. El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha incidit en què "totes les administracions públiques han d'establir mesures d'acció positiva i s'han de fer efectives en la contractació pública".
Un aspecte que podria aportar mesures concretes en el món laboral. De fet, una de les crítiques de les entitats feministes és que es tractava d´una llei massa genèrica, així com mancada de mesures per a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral.
En aquest sentit el ministre ha explicat que s´ha afegit al text l´obligatorietat de crear un pla específic. Ha explicat que "pel pes que té el comerç, la restauració i l'hostaleria tenim un problema afegit de conciliació i són els sectors amb què haurem de treballar per teixir consensos i trobar mesures per afavorir la conciliació".
A banda de les associacions feministes, representants del col·lectiu de discapacitats i LGBTIQ també fa setmanes que fan aportacions a la llei.
Altres suggeriments que el Govern ha tingut en compte són: regular de manera més detallada en què consistirà l'Observatori de la igualtat i ampliar els programes d'inserció laboral a totes les persones en risc d'exclusió social.
Informa: Laia Ferré Marot
Imatge: Sergi Linares
Comparteix: