Encamp ha celebrat l'escudella de Sant Antoni Abat aquest diumenge, una escudella que compleix els 30 anys de tradició i que va néixer després de l'experiència d'Andorra la Vella i la Massana. Són tres dècades de tradició que conserven, això sí, una recepta ancestral.
La passada matinada començaven a fumejar les fogaines d´una escudella feta amb carn, verdura, llegums, pasta i arròs i que se serveix amb carn de l´olla, mandonguilles, botifarra blanca i bringuera. Un plat consistent pel qual molts han aguantat estona fent cua amb la companyia del fred i la neu.
Amb carmanyoles, recipients de tot tipus o el plat commemoratiu dels 30 anys, s´ha anat servint un plat que només un grup de russos s´ha atrevit a menjar a l´aire lliure.
D´altres en canvi han preferit un refugi i una mica d´escalfor per gaudir-ne més. Per l´ocació el comú ha habilitat la sala polivalent del poliesportiu. L´escudella d´Encamp fa 30 anys i algú recorda dies com avui amb menys comoditats.
Per fer caliu i mantenint la tradició abans de repartir l´escudella ha estat el torn de la tradicional subhasta d´embotit i coca. Els beneficis, 1.685 euros, es destinaran a Càritas. La setmana vinent l´escudella fumejarà també al Pas de la Casa.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Lluís Calvo
Locució: Ivan Álvarez
Comparteix: