Recentment ha començat el treball de camp de l'enquesta mundial de valors. Es tracta d'una iniciativa d'abast mundial que es du a terme a tot el món des dels anys 80 i que al Principat es va realitzar al 2005. El seu objectiu és avaluar els valors de les societats i comparar-los amb altres països, a més d'observar com evolucionen amb el pas del temps.
Durant uns tres mesos els empleats del CRES enquestaran 1.000 persones del país, seguint la metodologia de l'Enquesta Mundial de Valors. Es tracta d'una investigació mundial sobre els canvis socioculturals i polítics dirigida pel nord-americà Ronald Inglehart, i que es realitza des de fa una trentena d'anys. La hipòtesi de la qual parteixen és que a mesura que les societats es van fent més riques es tornen més materialistes.
A Andorra es va realitzar fa 12 anys per primer cop i ara es vol veure si hi ha hagut canvis. El resultat d'aquell sondatge és que érem més materialistes del que ens creiem.
Des del CRES es vol saber si la societat ha evolucionat cap a una societat més postmaterialista, on importen més els valors comunals, o bé la crisi ha produït un impacte gran sobre la mentalitat de la gent.
Informa: Pere Moliné
Comparteix: