El dron està de moda. A aquests artefactes cada dia se'ls troben més utilitats ja sigui en l'àmbit professional o per al temps d'oci. Hem volgut parlar amb un jove operador andorrà que ha convertit la seva passió en professió viatjant per tot el món i participant en grans produccions audiovisuals.
Enric Fernández té una bona col·lecció de drons. Aquest andorrà llicenciat en comunicació audiovisual fa dos anys va decidir aparcar la càmera convencional i apostar per la seva gran passió. El resultat ha estat immillorable, treballa en una de les empreses de referència a Europa, viatja per tot el món i puntualment també participa en gravacions audiovisuals de prestigi. Va començar com una afició, fins que es va decidir a treure's el títol i el va contractar una gran empresa. "A partir d'aquí tot va anar sobre rodes", assegura.
La majoria d'encàrrecs que li arriben són en parcs eòlics per inspeccionar turbines, però també d'altres més atractius.
Per exemple, va gravar les seqüències de dron a la sèrie "White Lines" de Netflix i al vídeoclip "Physical" de Dua Lipa. Feines sens dubte més gratificants, "amb molts nervis al principi però orgullós del que fas quan després tothom mira la teva feina".
Els drons que mostra al vídeo sobre aquest text són els que té per passar l'estona o competir. Poden anar a gran velocitat, fins a 250 quilòmetres per hora i fer acrobàcies. A la feina treballa amb ginys molt més voluminosos. La seva empresa ha gravat en pel·lícules com "Spiderman" o "Skyfall". Els models més avançats poden arribar a un valor de 100.000 euros si sumem la càmera. A l'hora d'enlairar-los, no et pot tremolar el pols, "el millor és no pensar-hi".
Ignorem si és tan fàcil com diu l'Enric, però sota el seu comandament ho sembla. Ja acumula 800 hores de vol i té la intenció de seguir sumant-ne.
Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Anna Romagosa
Comparteix: