Desembolicar un regal i descobrir el seu interior és potser un dels moments més feliços. Precisament amb aquest objectiu al 1885 el tsar Alexandre III va encarregar un regal molt especial per fer feliç la seva muller, que s'enyorava de la seva terra natal, un ou de Fabergé. En una visita a Andorra hem entrevistat l'hereva de la marca per parlar de l'art de regalar joies que expliquen històries.
Sara Fabergé és la quarta generació d'una nissaga de creadors que va començar amb Carl Fabergé, considerat un dels orfebres més destacats del món, que entre el 1885 i el 1917 va elaborar 69 ous de pasqua per als tsars de Rússia prenent la tradició i convertint-la en un regal reial, ous que en el seu interior guardaven petites joies d'orfebreria.
Algunes de les peces més preuades han estat protagonistes a pel·lícules, com "Octopussy" i "Ocean’s Twelve". Sara Fabergé explica com el seu cognom "sempre estarà lligat al passat dels Romanov. Un nom francès amb ànima russa i amb una reputació internacional". De les joies diu que "és quelcom que tens per sempre més, que ho transmets a la família i crees el teu llegat".
Afegeix que el treball del seu besavi "es basava en el regal i en el fet d'explicar històries, que és el que el va fer famós, sempre amb el record del passat, combinant tècniques dels avantpassats com l'esmalt guilloché, la recerca de la base dels vitralls per fer-los, els diferents colors d'or i de gemmes, diamants i, és clar, les perles".
Els ous de pasqua representen el renaixement, una nova era, la que celebra Sara Fabergé des del rellançament de la marca fa deu anys, una celebració que s'ha fet a Andorra amb un empresa del país per a la qual s'ha creat una col·lecció amb perles úniques que una vegada més apel·len al passat per mirar cap al futur.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Ginestà
Comparteix: