Escaldes marca el lloguer assequible en 11,35 euros el metre quadrat

www.andorradifusio.ad

908 euros. Això és el que hauria de costar com a molt un pis de 80 m2 a Escaldes perquè se'l consideri a preu assequible. Així ho creu el comú, que ha establert un màxim al metre quadrat per poder optar a una rebaixa en l'impost de construcció. 

A partir d'una fórmula matemàtica, el comú d'Escaldes-Engordany ha establert en 11,35 euros el preu del metre quadrat dels pisos de lloguer assequible. És l'import màxim que podran cobrar els promotors privats als llogaters, sempre que vulguin beneficiar-se d'una reducció del 70% en l'impost de la construcció. 

Per obtenir la fórmula, el comú s'ha basat en una unitat familiar que ingressi dos vegades el salari mínim, per a un pis de 80 metres quadrats i amb la garantia que l'import destinat al lloguer no superi el 33% dels ingressos mensuals.

La cònsol major d'Escaldes-Engordany considera que el comú ha de demostrar la seva implicació amb fets i no paraules.

"Jo no sé si convé saber que ens fan falta 325 pisos si no ens podem començar ja a moure sabent que falten pisos; en tot cas, això és el que intentem fer, la nostra dinàmica és no donar-li tanta importància a la teoria i més a la pràctica".

Rosa Gili, cònsol major del comú d'Escaldes-Engordany

Els promotors s'hauran de comprometre a mantenir els barems fixats almenys deu anys o hauran de pagar l'impost bonificat amb interessos. 

La minoria ha votat a favor de la mesura i ha afegit que se suma a les accions del Govern per millorar el parc immobiliari de lloguer.

A la sessió de consell de comú, Gili ha avançat que més de 160 persones s'han interessat per la promoció d'habitatges que el comú i el Govern preveuen construir a l'avinguda del Pessebre. La cònsol s'ha mostrat sorpresa que Xavier Espot anunciés que hi havia un centenar de persones interessades en els pisos que promou l'executiu.

"És una dada que ens ha sorprès molt perquè a Escaldes tenim constància que només nosaltres tenim 160 demandes, i aquesta és una qüestió que sobta molt. A partir d'aquí, que cadascú tregui les seves conclusions, que no sé quines han de ser".

Rosa Gili, cònsol major del comú d'Escaldes-Engordany

Finalment, el cònsol menor ha tret pit dels excel·lents números de l'anterior mandat. Quim Dolsa ha assegurat que al llarg d'aquest any s'eixugaran els 2,6 milions d'euros d'endeutament pendents.

Informa: Esther Jover Martin
Imatges: David Moreno

Comparteix:

Revolta Pagesa manté l'acció reivindicativa fins dimarts al matí Rècord de participació en el desè aniversari de Reccrea