La Fundació Nostra Senyora de Meritxell va complir 50 anys el 2019 i continua amb nous reptes. El darrer és la creació d'un pla integral d'atenció a l'envelliment dels usuaris. Uns usuaris, els primers que va tenir, que avui dia necessiten una atenció i uns espais diferenciats. Per això, la fundació invertirà en una renovació de les instal·lacions.
De pocs usuaris als 550 actuals i d'una primera aula a tres edificis grans, un de destinat a residència. Aquest podria ser un molt breu resum de l'evolució de l'escola de Meritxell que, el 2019, el del cinquantè aniversari, va esdevenir fundació.
Aquest dimecres s'ha presentat la memòria d'activitats d'aquest mig segle amb l'anunci de nous reptes, com ara el de donar un espai i una atenció específica a aquells primers usuaris de l'escola que han anat envellint.
Per això es renovaran les antigues instal·lacions, les que es van construir el 1972. Tot i no donar gaires detalls de com serà aquesta renovació ni del seu cost, la directora, Celine Mandicó, sí que ha avançat que es farà el 2022 i que permetrà implementar una metodologia específica seguint la línia del pla d'atenció integral a l'usuari. Començarà amb una vintena de persones que aniran augmentant.
Un altre dels reptes de la fundació és la constant formació del seu personal, que és de 305 persones i per al qual aquest any s'hi inverteixen 75.000 euros.
Unes formacions i uns professionals que han aplicat nous models d'atenció al llarg dels anys i que avui dia estan centrats en l'atenció integral. És a dir, que és el pla el que s'adapta a les persones i no a la inversa. També s'ha implementat un pla de salut.
Durant la presentació, tant la presidenta com la directora del patronat també han destacat el programa d'inserció laboral que compta amb 90 usuaris i que ampliarà l'oferta amb noves línies de negoci.
Informa: Anna Pifarré
Comparteix: