ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Especulació amb els euros andorrans

www.andorradifusio.ad

Les filatèlies no donen abast per servir euros andorrans de col·lecció. Un establiment d'Andorra la Vella registrava aquesta mateixa tarda cues impossibles. La majoria dels clients són residents que busquen rendibilitzar la seva inversió revenent els euros per internet. Les filatèlies adverteixen que la tirada que s'ha fet és molt àmplia i que no s'esgotarà. Les cues que s'han format han fet que els professionals restringeixin la venda dels paquets de col·leccionistes a un per client.

Cues i més cues. Llarguíssimes esperes, sobretot de ciutadans del país, per poder adquirir els paquets d'euros per a col·leccionistes. La majoria reconeix que l'objectiu és adquirir-ne per 24 euros i revendre'ls per internet a un preu més elevat.

De fet, hem estat testimonis de l'especulació. Un grup de ciutadans revenia els seus euros a la sortida de l'establiment. Per internet, com en algunes pàgines de compravenda i de subhastes, s'ofereixen els euros andorrans a preus força més elevats que els d'origen. L'expectació dels ciutadans es rep amb estupor des del sector.

Tenen més valor els paquets d'euros andorrans per a ús corrent reservats per als residents que els de col·lecció que venen a les filatèlies. Els experts creuen que la inversió és rendible a llarg termini. Un paquet promocional de 24 euros pot doblar el preu en deu anys.

Moltes de les persones que avui han fet cua, repeteixen. Ho constaten els veïns del centre històric d'Andorra la Vella. Tot i la demanda desbordada, els filatèlics demanen calma. Diuen que ningú es quedarà sense el paquet d'euros de col·lecció.

 

Informa: X. Palma/A. Correia    Imatge: Albert Refart

Comparteix: