El Consell General ha aprovat la modificació de la Llei del cos de policia. Això sí, només amb els vots favorables del grup parlamentari Demòcrata. El ministre d'Interior i el conseller socialdemòcrata Gerard Alís han protagonitzat el moment més tens del debat.
Aprovada la modificació de la Llei del cos de policia amb els vots en contra de tota l'oposició, tot i que el Govern ha defensat que els canvis eren necessaris per actualitzar i modernitzar la legislació. Des del Partit Socialdemòcrata asseguren que, sobretot pel que fa al règim disciplinari, s'endureix en excés i es limita el cos d'ordre. També critiquen que la desaparació d'alguns complements salarials fa que els agents perdin drets i que no hi hagi hagut consens a l'hora de fer-ne el redactat.
Aquestes apreciacions han provocat una picabaralla entre el ministre Espot i el conseller del PS Gerard Alís. El primer ha acusat Alís de que la reserva d'esmena "no tenia un altre objectiu que venir a fer un exercici de populisme per esgarrapar quatre vots al Cos de Policia. El socialdemòcrata li ha contestat que "si vostè li diu a això una manera d'anar a buscar vots, és la seva consideració. El que hem intentat fer és suavitzar un règim que ens sembla propi d'un cos de caire militar, que els agents de policia no mereixen i que no valoritza la seva tasca".
Tant SDP com Liberals han votat en contra de la modificació. Víctor Naudi, això sí, ha agraït que s'inclogués el fet que el director de la policia hagi de ser de nacionalitat andorrana: "contràriament a la doctrina que impera en les files Demòcrates, contradient el precepte constitucional de l'article 25 que reserva els càrrecs institucionals pels andorrans, celebrem que el grup Demòcrata hagi acceptat part de la nostra esmena i s'eviti el greu error existent en el projecte de llei presentat, i es recuperi el seny andorrà".
En el mateix sentit s'ha pronunciat Judith Pallarès, que s'ha mostrat gratament sorpresa pel canvi: "és un fet sorprenent vista la tendència d'aquest Govern d'espanyolitzar els alts càrrecs de l'adminsitració pública. Una tendència que ja hem manifestat moltes vegades que no compartim".
Pel que fa a les quatre reserves d'esmena presentades pels socialdemòcrates, totes s'han desestimat. Tres han tingut el suport de liberals i SDP s'hi ha abstingut. En l'altra només els consellers del PS hi han votat a favor.
Informa: Judit Pedrós
Comparteix: