Espot demana als sindicats que flexibilitzin la seva posició en la negociació dels salaris per arribar a un acord

www.andorradifusio.ad

En el discurs de cloenda de la jornada organitzada per l'EFA, Xavier Espot ha llançat un avís als sindicats. Considera que han de flexibilitzar la seva posició en les negociacions per l'augment salarial del 2024.

Tot i reconèixer el dret a reivindicar el que consideren just, destaca que la CEA ha estat qui ha fet un pas endavant, reduint les seves demandes i exposant a la taula de negociacions una proposta concreta. El cap de Govern assegura que "ha passat d'un posicionament l'any passat on només volia incrementar el salari mínim, a un posicionament aquest any on no només accepta l'increment del salari mínim, sinó que fa una proposta concreta".

Pel que fa als sindicats, Espot apunta que "s'acaba el temps i, per tant, potser partint d'aquesta proposta d'increment salarial per l'any vinent, sense pensar en els pròxims 4 anys, si ells fossin capaços d'entrar en aquesta proposta i de fer alguna contraproposta, penso que seria més fàcil arribar a un acord".

Espot ha assegurat que el Govern no hauria de ser qui prengués una decisió sobre aquesta qüestió, però ho farà si sindicats i empresaris no arriben a cap acord.

Informa: Joan A. Sarmiento

Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

Correus emet un segell dedicat als Gegants de Sant Julià de Lòria Unes 400 persones demanen el vot per correu per a les eleccions comunals