Les estacions d'esquí, pioneres en la prevenció de riscos laborals

www.andorradifusio.ad

Les estacions d'esquí són pioneres en la gestió dels riscos laborals i hi ha una gran conscienciació en aquest àmbit. Així ho conclou una tesi doctoral que ha presentat la infermera i antropòloga Cristina Fernández. L'estudi s'ha fet a partir de 300 entrevistes a persones que treballen als camps de neu.

Cristina Fernández ha elaborat la tretzena tesi del programa de doctorat de la Universitat d'Andorra i l'ha feta sobre els riscos laborals a les estacions d'esquí. Diu que fan una tasca positiva, que considera que, entre altres coses, ajuda a millorar la imatge davant els clients.

La infermera i antropòloga Cristina Fernández ha indicat que "en general, les estacions d'esquí d'Andorra han estat pioneres en implementar sistemes de seguretat i salut laboral, i també de qualitat i de medi ambient". 

També ha assenyalat que "tot aquest triangle de qualitat a l'empresa: organització, medi ambient, cura del medi ambient, i també cura del treballador, és molt important per a una empresa, ja que és molt rendible".

Les entrevistes a més de 300 treballadors del sector li fan assegurar que tant la direcció com els empleats estan per la prevenció dels riscos laborals. "Tot això és una sinergia que fa que tothom hi cregui en la seguretat que a vegades no és molt evident", ha comentat.

A més, ha afirmat que "si mirem les dades de la CASS veiem que, lamentablement, és una despesa molt important per a la societat. Els accidents laborals hi ha molts i els dies de mitjana de baixa laboral són molts".

Assegura que ha fet aquesta tesi perquè quan va treballar d'infermera a Urgències el que més l'impactava eren els accidents laborals a pistes.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

El Mercat de la Vall torna al centre històric d'Andorra la Vella dos mesos més tard del previst "Aquest estiu toca muntanya", el lema de Grandvalira per atraure visitants els mesos de calor