Tretze estudiants de medicina han passat part de l'estiu a l'hospital per conèixer-ne el funcionament així com per aclarir cap a on encaren el futur. El SAAS considera fonamental acompanyar els estudiants de medicina del país. I és que a cinc o deu anys vista l'organisme necessitarà incorporar-los en plantilla.
La Fiona Pallarés, la Carlota Badia i la Nàtalia Visa són tres dels tretze estudiants de medicina del país que aquest estiu han participat en les primeres estades d'orientació professional al SAAS. Han pogut veure quines especialitzacions mèdiques s'ofereixen a Andorra i "com funciona l'hospital i el model sanitari", ha dit Pallarés. L'experiència ha estat profitosa i "molt enriquidora", assegura Badia. Visa, per la seva part, destaca com amb aquestes estades poden anar veient quines especialitats els agraden més "per anar tantejant i escollir optatives".
El director assistencial del SAAS, Joan Martínez, posa en relleu la importància d'acompanyar els estudiants de medicina, pensant sobretot en la necessitat de metges que tindrà l'organisme en el futur, ja que actualment "hi ha bastants metges d'entre 55 i 65 anys".
Les pràctiques han estat d'entre una i sis setmanes. En aquesta primera edició s'han contactat fins a 27 estudiants, als quals se'ls tornarà a oferir estades l'estiu vinent.
Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Robert Querol
Comparteix: