Estrena multitudinària d''Andorra' a Encamp

www.andorradifusio.ad

La mentida, la supervivència i les misèries de l'ànima humana són les protagonistes d''Andorra', una obra de teatre amb actors andorrans com ara Roger Casamajor i Marta Pelegrina. Quatre-centes persones van assistir a l'estrena al Complex esportiu i sociocultural d'Encamp.

Després de passar pel Teatre Nacional de Catalunya, 'Andorra', del dramaturg Max Frisch, dirigida per l'andorrana Ester Nadal, es representa per primera vegada al país.

L'actor Roger Casamajor, guanyador del premi Feroz a millor actor protagonista pel seu paper a la sèrie 'La Mesías', descriu així la intenció de l'autor: "Criticar el seu propi país que era Suïssa. Va agafar Andorra com una mena de mirall, tot i que en aquell moment no tenien res a veure o ben poca cosa".

La peça, escrita el 1961, parla de les misèries de l'ànima humana, en el context de la Segona Guerra Mundial. "La idea de la pàtria que podem arribar a tenir, de la família, la mentida, de la supervivència, de les coses que ens hem d'acabar creient per poder tirar endavant a la vida", explica Casamajor.

Marta Pelegrina descriu el seu personatge com algú que "viu i veu el mateix que els altres personatges, però aporta la il·lusió i rebel·lia cap a buscar una Andorra blanca i pura. És una història que parla de coses antigues, però les tenim ben a prop".

Quatre-centes persones van assistir a l'estrena, coincidint en el Dia mundial del teatre. 'Andorra' és una coproducció de l'Escena Nacional i el Teatre Nacional de Catalunya.

Informa: Karen Gacusana
Imatges: Albert Refart
Locució: Sílvia Mestre

 

Comparteix:

Controls policials per les vacances de Pasqua Menys allotjaments turístics