L'estudi sobre el preu del lloguer del 2018, que s'està elaborant, tindrà en compte dades com per exemple en quina parròquia està situat l'habitatge i en quina zona exactament. També l'antiguitat, l'estat general i el nombre d'habitacions. Des de l'associació de contratistes d'obres consideren que l'estudi del 2017, presentat fa uns dies, era poc fiable.
L'estudi sobre el preu del lloguer corresponent al 2018 s'espera que estigui enllestit a principi de l'any vinent.
Tindrà en compte un ampli ventall de variants per disposar de dades que permetin establir la mitjana del lloguer a Andorra.
Des de la Comissió d'habitatge s'ha demanat als comuns informació sobre l'impost d'inquilinat que recapten, dada que ajudarà a determinar el preu de cada habitatge.
Un dels seus membres, Víctor Filloy, apunta que es tindrà en compte "la tipologia dels habitatges, per parròquies i per zones, si són vells o de nova construcció i de quantes habitacions disposen".
Reconeix que l'estudi del 2017, que va provocar un seguit de reaccions per considerar que el preu mitjà de lloguer que presentava era irreal, es va elaborar agafant com a referència xifres de l'IPC i de l'enquesta de pressupost familiar. Considera que "eren enquestes realitzades amb un ventall poc ampli de dades". "No es tenia en compte la tipologia d'habitatge ni les parròquies, sinó que eren dades molt genèriques", afegeix.
Segons Filloy, una part del problema que ha provocat la manca d'habitatges es deu al fet que en els darrers 8 anys gairebé no s'ha fet obra nova.
Informa: Joan A. Sarmiento
Comparteix: