Primer cap de setmana amb pistes obertes i amb gran afluència. Al Tarter, s'han registrat cues de turistes que després, de baixada, han parat per recuperar l'"après ski".
Primer cap de setmana d'esquí de la temporada i al Tarter no ha parat de pujar gent. Cues al remuntador, pujades i baixades de les pistes i molta gent gaudint de la neu. Un inici de temporada marcat per la incertesa, però que ha arribat a tothom amb moltes ganes i il·lusió.
"Hem vingut el cap de setmana per estrenar les pistes", afirmaven alguns, altres ja ho tenien planificat des de feia dies: "Sempre reservo a l'estiu el pont sencer, per estar aquí el primer dia."
Esquiadors del país, i també de fora, sobretot de Catalunya. Alguns són experts i d'altres ja han començat amb les primeres classes per estar a punt per al que queda de temporada. Això sí, tots amb ganes de gaudir d'un dia complet de neu.
I quan tanquen les pistes, és el torn de l'Abarset, el popular local d'oci de Grandvalira que també inaugura temporada. Torna amb una nova oferta gastronòmica, amb nous festivals musicals i amb cartells amb DJ de renom internacional. L'aforament està gairebé complet i les previsions són positives.
"Hem vingut a esquiar i quan hem acabat hem vingut cap aquí", expliquen alguns. Altres en canvi, descobrien l'"après ski" per primera vegada: "És la primera vegada que venim i és espectacular".
El primer dia d'esquí de la temporada ha tingut una molt bona rebuda al Tarter, i s'espera que segueixi així el que manca de temporada.
Informa: Maria Lucena
Imatges: Andreij Cristancho
Comparteix: