Un expert assenyala indicis d’inestabilitat a la zona de l’esllavissada des del 2016

www.andorradifusio.ad

Ja fa tres anys que hi havia indicis que hi podia haver una esllavissada a la zona propera al Punt de Trobada. Així ho afirma el geòleg Valentí Turu, president de la Fundació Marcel Chevalier, que es dedica a la divulgació de les ciències naturals.

La Fundació Marcel Chevalier fa un seguiment d'alguns dels talussos que hi ha a Andorra. Turu assegura que en la zona de l'esllavissada es constaten "indicis directes i clars que hi havia certa inestabilitat des del 2016"

No els ha sorprès el que ha passat, però sí la magnitud. De fet, "teníem pensat fer diverses fotografies per poder veure l'evolució del vessant".

Veu evident que no s'ha fet un seguiment de les obres que s'havien dut a terme o, com a mínim, que no hi ha hagut actuacions destinades a prevenir possibles riscos. Argumenta que amb "un seguiment d'aquest obra al llarg del temps es pot veure quan hi ha una manifestació d'una inestabilitat que pot derivar justament en un moviment". "Si aquest control no existeix, pot passar que degeneri tant que al final ja no sigui sostenible".

La Fundació Marcel Chevalier ha fet públics aquests comentaris a les xarxes socials.

Informació: Pere Moliné
Imatges: A. Refart-F. Montero
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

S'aixeca el mur de contenció de l'esllavissada i s'afegeix un carril provisional davant del Punt de Trobada El problema dels lloguers d'Andorra es trasllada a la Seu i l'ajuntament impulsa un pla per als pisos buits