Els experts alerten que l'increment de preus dels productes frescs pot canviar els hàbits alimentaris

www.andorradifusio.ad

L'IPC està arribant enguany a valors que superen el 7%. L'alimentació és un dels sectors on més s'està notant l'increment dels preus i la gent al carrer ja diu que nota que omplir la cistella de la compra és cada cop més car. Una especial incidència té en els productes frescos: carn, peix i fruita i verdura. 

En definitiva, els pilars nutritius bàsics de l'alimentació. Canviarem els hàbits? La resposta a aquesta pregunta ens la dona la nutricionista Katia Durich, que explica que l'objectiu del consumidor serà buscar "un producte més d'oferta, més processat que sovint és més barat, però no més sa". Així, constata que, indirectament, això pot ser un problema perquè, segons Durich, es pot "desequilibrar la dieta".  

A més, els especialistes el perill més gran el veuen en els petits de casa. Xènia Sinfreu, nutricionista, apunta que en èpoques de crisi "sempre hi ha una tendència en incrementar les tasses d'obesitat, sobretot la infantil".

Del dolent, però, en volen trobar el costat bo: els consumidors seran més conscients comprant i consumint i es podrà reduir el malbaratament. "Fem una compra molt més planificada i anem més a l'essencial, sense comprar coses que no ens fan falta i que encareixen la compra", esmenta Durich. Amb tot, Sinfreu pensa que el consum serà "més responsable".

No obstant això, ambdues reconeixen que és encara aviat per veure un patró de canvi en els hàbits i que el moment d'inflexió serà al setembre, un cop comenci el curs escolar. 

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Nil Forcada - Andreij Cristancho

Comparteix:

Encamp recupera l'aplec de la sardana i el concurs de colles  La pluja no impedeix oferir el primer concert del Sabors d'Estiu d'Escaldes-Engordany amb el grup NeoN