La prova pilot realitzada en submergir ampolles de cava al llac de Pessons ha donat un bon resultat després que ja s´hagi fet un primer tast del producte final.
Tot just fa un any es van submergir a les aigües del llac de Grau Roig 200 ampolles de cava dins una gàbia, per a dur a terme una primera experiència de maduració d´aquest delicat producte.
Usualment, el procés es fa a uns 14º o 15º centígrads i en una cava. Al llac, la temperatura oscil·la entre els 2º i els 4º, i s´hi ha d´afegir el lleuger moviment de les aigües, a més de la pressió de l´altitud de més de 2.300 metres.
Aquesta experiència pionera ha estat una iniciativa de Pas de la Casa-Grau Roig i Caves Rimarts. Precisament les ampolles de diferents anyades han estat rescatades després d´un any i, segons els experts, es tracta d´un cava més fi i elegant.
Les ampolles es podran tastar a diferents punts de restauració de l´estació.
Informa: Sílvia Mestre
Imatge cedida: Grandvalira
Comparteix: