Una graderia per a unes cent persones a la plaça Major. És una de les novetats que presenta la cremada de falles d'Ordino i que tanca el cicle fallaire al Principat.
Aquest any el punt inicial del recorregut vol ser més lluït i evitar les aglomeracions que en d'altres ocasions impedia l'obertura de pas per part dels fallaires.
Els que roden llum enguany faran la seva coreografia acompanyats del Trio Daura a la plaça abans de començar. Com en d'altres edicions, el foc es rodarà per diferents carrers del nucli fins al Prat de Vilella. A Cultura Popular estan satisfets del múscul fallaire. I és que el president de Cultura Activa, Albert Roig, celebra que ha estat la parròquia més participativa. "Aquest any estem molt orgullosos i molt contents perquè hem vist com el col·lectiu fallaire no només ha crescut, sinó que ha crescut amb participació". I afegeix que per primera vegada "ens hem trobat més de 100 persones a la vall d'Incles lluitant per l'argolla i per veure qui era el fallaire major Ordino va ser qui va portar més participants".
La falles de Sant Pere s'inclouen en la festa de la parròquia que s'iniciarà amb una costellada i tancarà el dia següent amb la missa i el vermut. Per les dues activitats cal comprar tiquet.
Des de la taula de fallaires d'Andorra lamenten que Encamp sigui l'única parròquia que no s'ha unit a la tradició reconeguda per la Unesco, ja que tradicionalment havia estat un dels indrets on era més arrelada. Roig recorda que la parròquia té una dita que no fa justícia a la desaparició de les falles i és: 'val més matar un home que perdre una tradició'. "Ara mateix són els únics que no cremen tot i estar representats a la taula nacional. Nosaltres el que fem és acompanyar. Per tant, han de ser ells mateixos que els posin o els treguin. Encamp havia tingut un col·lectiu fallaire molt important", sentencia.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí
Comparteix: