Ferran Costa diu que el dret constitucional de poder optar a càrrecs públics passa per damunt de qualsevol reglament intern

www.andorradifusio.ad

Ferran Costa considera que és inconstitucional que a un candidat se l'obligui a agafar-se una excedència per poder anar a les llistes electorals. L'ex conseller general ha passat pel Cafè dels matins i ha matisat també que no abandona la vida política, sinó només la tasca al parlament. 

Costa ha volgut valorar als micròfons de Ràdio Nacional que a dos candidats d'Andorra Endavant l'empresa on treballen els hagi fet agafar una excedència pel fet d'anar a les llistes. Considera que la situació és curiosa. "És estrany, és estrany. L'article 25 de la Constitució marca clarament que tots els andorrans han de poder optar als càrrecs públics amb igualtat de condicions. Per molts reglaments laborals que a l'àmbit particular un vulgui fer, no s'ha d'oblidar que és la llei la que marca les directives i que està per damunt de tot".

D'altra banda, tot i acomiadar-se des del faristol en el darrer Consell General i presentar la llista nacional d'Acció, en la qual no concorre, Costa ha volgut respondre als rumors d'un adéu definitiu a la política. "Jo el que anunciava públicament és que l'etapa de conseller general la donava per acabada. Ara bé, tots aquells qui tenim vocació de servei públic, la voluntat de servir sempre està present".

Pel que fa a la tasca al consell, l'ex conseller general marxa amb molt bon regust de boca. Sobretot del govern de coalició al qual han donat suport, que considera que durant quatre anys no ha mostrat fractures. 

Informa: Oriol Lara - Ariadna Guiu Vila
Imatges: Albert Refart - Fernando Montero

 

Comparteix:

Liberals es mostra disposat a estar en un govern de coalició amb Acció Encamp assegura que té marge de creixement i preveu tenir més d'un centenar de pisos nous aviat