El festival de dansa i cultura tradicional Contradans continua aquesta segona jornada amb més actuacions. L’Esbord i Marea Danza han sigut els dansaires protagonistes d'aquest matí.
Aquest matí de dissabte, el festival Contradans ha començat amb diversos tallers, entre els quals hi havia un taller de miniatures de pedra seca, dut a terme per Barraques Artesanals.
Tot seguit han començat les actuacions amb l'Esbord amb la proposta de Pere Seda, "L'hereu Riera". El ball de bastons combina l'esbart amb la dansa contemporània. Es tracta de la primera vegada que l'Esbord actua al festival, i s'ha mostrat satisfet amb l'experiència.
"Bé, molt bé. Crec que hi ha una proposta molt variada d'espectacles per poder veure i moltes maneres d'entendre la tradició, que això sempre és molt bonic perquè t'enriqueix el punt de vista com a espectador. Jo crec que l'espai acull molt bé tota la trobada amb els artesans."
Pere Seda, dansaire l'Esbord
Al voltant de l'escenari, diversos tallers mostren els seus productes artesanals, on destaquen productes de calçat, artesania feta amb fang o forjadors.
Per tancar el matí, la companyia valenciana Marea Danza ha ofert l'espectacle "Roda". El grup dansaire format íntegrament per dones ha apropat als espectadors les disciplines del flamenc i la dansa espanyola, hibridat amb la creació contemporània. A la tarda, l'actuació estarà a càrrec de l'Esbart Manresà.
Els esbarts de Sant Romà, Valls del Nord i Esbart Santa Anna han sigut els protagonistes del Contradans durant la tarda. Els grups dansaires d'Andorra han posat en escena balls folklòrics del país.
L’Esbart Sant Romà ha exposat "Orgànic", una peça de creació que connecta estretament les pulsacions dels cossos amb la respiració del món a través de la dansa. Tot seguit, l'Esbart Santa Anna i l'Esbart Valls del Nord han ofert unes havaneres i un cerimoniós ball pla acompanyat amb un rebatut trepidant.
"El Contradans està evolucionant cada any més. Vull dir, cada vegada hi ha més paradetes, hi ha més artesans, més grups que hi volen participar. La veritat és que anem una mica tard. A Espanya, França, fa molt de temps que ho fan, i poder-nos ajuntar, amb aquesta força que anem prenent cada any, és glòria, és un orgull."
André Mikhelson, dansaire Esbart Valls del Nord
"Hem d'agrair molt a Les Valls del Nord, que hagin tingut aquesta iniciativa, que promogui la fusió del folklore amb la dansa contemporània i altres formes d'expressió de la dansa que parteixen del folklore."
Marcos Rodríguez, dansaire Sant Romà
Informa: Liam Pallarés
Imatge: David Moreno / Meritxell Taboada
Comparteix: