El festival Ull Nu signa, un any més, el conveni de col·laboració entre el Govern i el comú d'Andorra la Vella. La cita audiovisual, que va iniciar el 2011 té l'objectiu de promoure i difondre la cultura, l'art i tot el que envolta el sector audiovisual als més joves. També ha de servir d'aparador d'artistes nacionals i internacionals per acostar al públic a les seves propostes.
La ministra de Cultura i Esport en funcions, Sílvia Riva, ha ressaltat la voluntat de consolidar el festival perquè Andorra la Vella continuï sent l'epicentre de joves creadors tant d'Andorra com de les regions veïnes. David Astrié, cònsol major d'Andorra la Vella, també ha celebrat la consolidació del projecte i en especial, la concentració de les activitats i actes al centre de la parròquia. Per altra banda, el director del festival, Héctor Mas, ha destacat l'objectiu de despertar l'interès dels joves perquè vulguin dedicar-se al sector i es converteixi en un lloc de trobada de creadors joves d'Andorra i de fora. "Volem que el festival sigui un pilar en la indústria audiovisual del país', ha afegit.
El comú d'Andorra la Vella dotarà al projecte amb 40.000 euros anuals durant un període de 4 anys, un import superior a l'any anterior. A més, cedirà espais per poder acollir les diferents activitats com per exemple el Bicilav amb una instal·lació artística. Per altra banda, el ministeri també aportarà 44.500 euros anuals destinats a subvencionar totes les activitats i despeses del festival. Una part de l'aportació anirà destinada a la dotació del premi al millor llargmetratge, amb 3.000 euros.
Es repartiran un total de 10 premis per un valor total de 8.000 euros: premi al millor curtmetratge i llargmetratge, millor direcció de curtmetratge, millor fotografia de curtmetratge, millor curtmetratge i llargmetratge escollit pel públic, millor premi escollit per l'arxiu, millor curtmetratge i llargmetratge escollit per un jurat jove i finalment, com a novetat de l'edició d'enguany, millor guió. Les propostes de llargmetratge provenen de França, Espanya i Andorra, mentre que els curtmetratges són de zones veïnes dels Pirineus. A més, aquest any, es comptarà amb la participació del Quebec com a territori convidat per donar una visió internacional.
La previsió de propostes per part de l'organització és optimista, ja que fins al moment tenen un total de 500 inscrits, dels quals més de 300 saben que compleixen les bases i requisits de participació. D'aquestes, per espai i temps, se n'escolliran entre 15 i 20. La convocatòria per presentar les propostes audiovisuals s'acaba el dia 5 d'abril.
El festival se celebrarà del 9 al 14 de maig, tot i que algunes activitats es podran gaudir també fora d'aquestes dates.
Informa: Redacció
Imatges: Baltasar Borra
Comparteix: