L'Associació Fills d'Andorra demana més educadors de carrer per prevenir situacions de conflicte i més recursos a les escoles per no apartar del sistema els joves problemàtics. La impulsora de l'associació, Marcia Monteiro, i el psicopedagog Carles Perea han estat avui a l''Ara i Aquí' de Ràdio Nacional i fan un clam perquè les famílies afectades no se n'amaguin.
El Centre de Reeducació Intensiva de menors, el CREI, trigarà encara a ser una realitat; tot i així, des de l'associació Fills d'Andorra valoren molt positivament que s'estigui tirant endavant.
A banda d'aquest centre, també demanen que hi hagi educadors de carrer per ajudar els joves conflictius o amb addiccions i asseguren que el ministre d'Afers socials, Víctor Filloy, s'hi ha compromès.
Carles Perea, educador social, mestre i psicopedagog aposta per la prevenció i la pedagogia social al carrer. Assegura que "en situacions com les que es van viure a l'estiu durant les festes majors, l'educador de carrer pot ajudar molt en la gestió del conflicte".
Des de l'associació també entenen que és complicat treballar a l'aula amb adolescents difícils, però demanen un esforç per no expulsar-los, ja que consideren que això els aboca a un espiral autodestructiu. La presidenta de l'entitat, Marcia Monteiro, reivindica "que no els enviïn al carrer, sinó que els derivin a un psicòleg".
El Govern ja va aprovar que els tres sistemes educatius disposessin d'un tècnic especialitzat en educació social per abordar aquestes qüestions, però asseguren que calen més recursos perquè cada cop hi ha més casos. També demanen establir un pla d'actuació per als joves a partir de 18 anys.
Informa: Ester Pons
Imatges: Jordi Seabra
Locució: Montse Grau
Comparteix: